UV- C technologie verbetert de gezondheid en een gezondere leef/werkomgeving


99,99% sterilisatie effect met UV-C technologie

In het afgelopen decennia is het een algemeen feit dat vrijwel alle ventilatie systemen besmet zijn met micro-organismen. Deze micro-organismen resulteren in een toenemende ziekteverzuim en inproductiviteit van werknemers.  In Canada (Montreal) heeft studie uitgewezen, dat UV-C technologie in kantoor ventilatie- systemen een positief effect heeft op het ziekteverzuim. Deze studie omvatte 771 personeelsleden in hetzelfde kantoor.
De uitkomst van deze studie is gepubliceerd in The Lancet, Vol 362, van 29 nov. 2003.

De resultaten zijn o.a. als volgt:


•    De concentratie micro-organismen werden gereduceerd met 99%
•    De meest voorkomende schimmels werden geëlimineerd
•    Duidelijk aantoonbaar minder ziekteverzuim
•    Duidelijke verbetering in de werksituatie en sfeer, werknemers werden duidelijk productiever.

 

Sterilisatie

Door middel van het gebruik van UV-C technologie heeft Multi Clean Air zich gespecialiseerd in het desinfecteren en ontgeuren van lucht.

Vrijwel alle ventilatiesystemen zijn verontreinigd met micro-organismen en  een absolute bron voor ziektekiemen.
Ventilatiesystemen in gebouwen zijn de nummer 1 ziekteverspreiders.

Het gebruik van UV-C licht, om micro-organismen te elimineren is reeds tientallen jaren bekend.
Het UV-C licht reduceert het totaal aantal micro-organismen in de ruimte zodra de lucht door de UV-C unit wordt gesteriliseerd.

Multi Clean Air mobiele compact aircleaners zijn overal toe te passen en lenen zich bij uitstek voor ziekenhuizen, kantoorruimtes, hotels, kinderdagverblijven, enz.

Revolutionaire luchtreiniging zonder filter op basis van UV-C

U kent ze wel, de bestaande luchtreinigers met HEPA en/of elektrostatisch filter. Deze reinigers zuiveren de lucht door middel van filtering en aantrekking van stof.

Zou het niet mooi zijn als bacteriën, virussen en schimmels worden vernietigd, in plaats van achter te blijven in een filter. Ook organische stoffen zoals frituurlucht, tabaksrook en andere allergieveroor-zakers worden afgebroken. Met andere woorden: sterilisatie in plaats van filtering.

Het DNA van micro-organismen wordt door een hoge concentratie UV-C straling vernietigd. OZON oxideert bacteriën, virussen en andere organische stoffen en heeft dus ook een odeurende werking.

Maak nu gebruik van het nieuwste op het gebied van luchtreiniging voor thuis en kantoren.

De roestvaststalen units zijn ontwikkeld in de industrie, en zijn nu toepasbaar voor thuis en in kantoren. UV-C reiniging wordt al langer toegepast in de farmaceutische industrie en ziekenhuizen. Denk aan toepassingen zoals het reinigen van instrumenten en gereedschappen. Het door middel van licht (UV-C) reinigen van lucht is een nieuwe toepassing. Ook het toepassen van OZON als reinigingsmedium bestaat al langer. De units zijn echter bijzonder, omdat deze en UV-C licht gebruiken om de lucht te reinigen en OZON produceren, zodat het beste van beide toepasbaar is in ??n ruimte.

UV-C dient niet verward te worden met zonnebankapparatuur. Er bestaan drie categorie?n van UV straling: UV-A, UV-B en UV-C. Het verschil zit in de golflengte die wordt opgewekt. De golflengte die voor ontsmetting/sterilisatie wordt toegepast zit op 254 nm, wat in het UV-C gebied ligt. OZON wordt aangemaakt in het gebied van 185 nm.

OZON is een natuurlijk product, sterker nog, een mens kan niet leven zonder OZON. Echter OZON aangemaakt door
UV-C golflengten mag niet worden vergeleken met OZON dat bijvoorbeeld uit kopieermachines en laserprinters komt. Deze OZON, opgewekt door middel van elektriciteit, kan NOX bevatten, wat schadelijk is voor mensen. Daarom moeten dit soort apparaten door middel van filters de NOX verwijderen. De OZON geproduceerd door onze units is onschadelijk en van dusdanige concentraties, dat deze o.a de vervelende luchtjes uit de lucht neutraliseren en voor een verfrissende geur zorgen. De units zijn voorzien van een CE keurmerk, getest volgens de normen van de Europese wetgeving en door TNO-Delft een rapport hiervan opgemaakt.